Oppskrift på enkle julekjeks

Her kommer atter en sveitsisk julekakeoppskrift. Jeg elsker sveitsiske julekaker!
Disse heter Mailänderli og er relativt enkle å bake. Oppskriften finner du lenger nede.


Mailänderli


Ingredienser:
100 g romtemperert smør
125 g sukker
1 klype salt
1/2 ss sitronsaft
1 egg
250 g mel
1/2 ts bakepulver
2 eggeplommer til å pensle med
1 ss vann


Pisk smør og sukker i ca 10 min.
Tilsett salt, sitronsaft og egget.
Pisk kraftig sammen.
Bland mel og bakepulver, sil det inn.
Kna sammen en fast deig og la det stå kjølig i ca 1-2 timer.

Rull ut deigen 7-10mm og stikk ut former.
(Jeg har brukt traktorformer fra et kitt-sett.)
Legg de på en bakeplate dekket med bakepapir og la de stå kjølig i ca 30 min.

Sett ovnen på 175 grader C.
Blend eggeplommene med vannet.
Pensle kjeksene 2-3 ganger med blandingen, slik at de blir gule og fine.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
Avkjøles på rist.


Matvennlige cellofanposer, bånd og epler finner du hos Søstrene Grene :)
Inngrediensene hos Spar Byhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar