Det høres kanskje litt rart ut, men spinatbrød er virkelig godt, og saftig!
Oppskriften kommer fra en frossen spinatpakke fra matbutikken. Denne gangen erstattet jeg frossenspinaten med fersk spinat, kuttet i mindre biter.
Spinatbrød
1 pk gjær blandes i en bolle med ca
1 liter vann som er ca 37 grader
Tilsett 2 dl olje (oliven el.l.) og
3-4 dl solsikkefrø
Hell i en pakke lunken spinat (eller fersk spinat)
(du får kjøpt frosne pakker i frysedisken)
og 2 ss salt, evt litt sukker også
Ha så 2 kg hvetemel og evt mer i og kna til det blir en jevn deig.
Pass på så deigen ikke blir for hard, den skal være så "myk" som mulig!
La det heve til dobbelt størrelse (du trenger en STOR bolle, evt 2)
Del deigen i 2-4 emner og ha de på en bakeplate med bakepapir.
Du trenger ikke brødform.
Sett ovnen på 170-180 grader.
Jeg pleier å hive de inne med en gang, så får de
hevet enda mer mens ovnen blir varm nok.
De skal steke i ca 1 time.
Alle ingrediensene fås hos Spar Byhagen.
PS: Følg oss gjerne på instagram!
@ihobsandnes
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar