Islandsk vukan - en annerledes kake

Her får du oppskriften på en kjempegod og enkel kake jeg fikk av min tante.


Du tar 3 eggehviter og pisker stive med 2 dl sukker
Så blander du forsiktig  3 dl kokosmasse i sammen med 1/2 plate kokesjokolade 
som på forhånd er hakket grovt. 
Jeg pleier å bruke en form (22cm i diam) og har en liten ildfast skål 
(ca 10cm i diam) i midten. 
Så fyller jeg røren rundt skålen og steker ved 175 grader i ca 30 min.
Pisk 1/4 l fløte, og bland i resten av kokesjokoladen som du har hakket grovt. 
Legg det på med skje, og trykk det litt ujevnt ned på kantene. 
Fyll 1 hel boks hermetiske ferskner eller friske nektariner og bær i midten. 


Ha en fin søndagskveld!

1 kommentar:

  1. Nydelig kake og enkel å servere! Ny favoritt i huset her;)

    SvarSlett