Da vi var i Sveits i sommer besøkte vi onkel og tante. Hun lager stadig denne deilige sausen som gjør salaten ekstra god. Hun kaller det fransk salatsaus. Lenger nede får du oppskriften.
Et lite tips: Kjøp små flasker til å oppbevare sausen i, denne er fra Søstrene Grene.
Hjemmelaget salatsaus
1,5 l rapsolje
4,5 dl eddik
1,5 dl sitronsaft
1,5 dl vann
1,5 ss (toppet) sennep
1,5 ss maggi/grønnsaksbuljong, flytende eller pulver
1,5 ss (toppet) aromat
1 ss salt
2 ss sukker
15 klyper hvitt pepper
10 dråper tabasco
5 dråper Worcestersaus eller soyasaus
5 klyper oregano
0,5 ss (toppet) hvitløkssalt-pulver
0,5 ss (toppet) løkssalt-pulver
8 klyper paprikapulver
1 helt egg
Ingrediensene må ha romtemperatur når de blandes.
Mix de sammen med en stavmikser og hell på flasker.
Holdbart ca 3 mnder i kjøleskap, selv etter åpning.
Takk for oppskriften tante Ruth :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar