Min mamma er sveitsisk og jeg er oppvokst i det vakre landet. Derfor er jeg også vandt til sveitsisk mat og julesnop. Vi pleide å spise disse i julen, de heter "Brunsli" og består i hovedsak av mandel, sukker og sjokolade. #namnam
Her er oppskriften på disse deilige BASLER BRUNSLI
(Oppskriften er hentet fra delicious days og oversatt for deg)
150 g mørk sjokolade
smeltes i vannbad
300 g malte mandler
50 g bakekakao
200 g sukker
litt salt
50 g hvetemel
blandes i en egen bolle
4 eggehviter
piskes stive
Bland så mandelblandingen og eggehvitene forsiktig.
Tilsett sjokoladen og 1-2ss kirsebærlikør.
Rull massen sammen og ha det i en brødpose, avkjøl en times tid i kjøleskapet.
(Jeg pleier å la de ligge der over natten.)
Kutt så 5mm tykke skiver og ha de på en bakeplate.
Rull de gjerne i litt sukker først som du også bruker til å rulle/bake ut med.
Sukkeret gir en fin "snøeffekt"
Stekes på 220 grader i 5-7 minutter
Ikke la de bli for harde, de skal være litt myke inni, namnam!
Krukkene med bånd og bokstaver er alle fra Søstrene Grene i Langgata i Sandnes.
Ha en rikig fin kveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar