Deilig og enkel sitronkake

For en stund siden lagde jeg denne sitronkaka, og den ble kjempegod :)



Sitronkake

200 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 sitroner
Glasur:
4 dl melis
2-3 ss silt sitronsaft


Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i smørkremen. Tilsett revet sitronskall fra begge sitronene. Sikt i det tørre og bland godt. Press saften fra sitronene. Sett til side 3 ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca 1 dl) av saften inn i deigen Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45 min. Avkjøl helt. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Rør sammen melisglasur og smør forsiktig over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til melisglasuren har stivnet.

Oppskrift hentet fra "det søte liv".

Ingrediensene finner du hos Spar Byhagen ;)


Ha en fin uke, nå går vi inn i juni :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar