Verdens beste brownies

Da jeg så oppskriften på denne kaka (eller konfektkaka) på Pralin sine nettsider, måtte jeg prøve den ut. Det står at disse er verdens beste brownies, og med sjokolade som hovedingrediens (over 1 kg!) kan det jo ikke bli annet enn bra :)

Tregaffel og vase fra Søstrene Grene.


Verdens beste Brownies (fakta)
9 egg, 1 kg sukker, 150 gr kakaopulver, 600 gr smør, vaniljesukker, bakepulver, 400 gr hvetemel, 1150 gr sjokolade, 250 gr fløte,
til dyp langpanne, 40 Brownies (velegnet til frys), sett ovenen på 180′C.
9 egg, 1 kg sukker. Piskes lett, ikke til eggedosis! Tilsett mens du rører lett i kjøkkenmaskin i denne rekkefølge; 150 gr kakaopulver, 500 gr smeltet smør, 3 sps vaniljesukker (ikke toppet), 2 sps bakepulver (ikke toppet), 400 gr smeltet sjokolade, 400 gr siktet hvetemel.
Smør langpanne met litt olje, bruk bakepapir på bunnen og på sidene, smør bakepapiret og på toppen, stekes i ovn 180′C i 35 min, skru av ovnen og åpne dør 5 cm, la den hvile i ovnen 30 min, ta ut og sett på benken, bruk gaffel for å lage prikker i hele kake, slik setter glasuren(ganache) seg bedre fast.
Lag ganache; kok 250 gr fløte og 100 gr smør, etter koking, sett til side og tilsett 750 gr sjokolade ( helst mørk minst 53% kakao), rør godt om og hell over Brownie., la den hvile i 2 time på benken, sett den på kjøl, dekket, til neste dag.
I ganache kan du tilsetter andre ting som nøtter, karamell, tørket frukt, mini marshmallows osv osv…
Holdbarhet i frys 12 mnd, i kjøleskapet 1 mnd, i romtemperatuur 4 dager. Mvh Pascal Bulinckx

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar